Siirry sisältöön

Nuorisovaihto

Kuopion rotaryklubin nuorisovaihdosta:

Kuopion rotaryklubilla on Kuopion vanhimpana klubina pitkät perinteet nuorisovaihdossa. Klubin ikä ei ole tässä asiassa rasite, päin vastoin. Klubimme on hyvin aktiivinen nuorisovaihdossaan.

Kuopion Rotaryklubilla on joka vuosi sekä tänne kustannettu nuori, että meiltä kohdemaahan lähtijä, edellyttäen, että sopiva nuori lähtijä löytyy.

Rotaryn nuorisovaihto on tunnettu edullisuudestaan ja korkeasta turvallisuustasostaan.  Vaihto-oppilaille ja isäntäperheille järjestetään monipuolinen koulutus, valmennus ja palautteen antaminen.

Lähetettyjen nuorten kohdemaat ovat olleet ympäri maailmaa, esimerkiksi Australia, USA, Brasilia, Kanada, Meksiko, Ranska, Saksa, jne.

Meillä on tällä hetkellä yksi Ranskasta tullut vaihto-oppilas ja vuosivaihtoon lähtee yksi nuori (2019-2020). Kuukauden mittaisen kesävaihto-ohjelman 2019 toteutti kaksi nuorta.

Vaihto-oppilaat asuvat isäntäperheissä n. 3-6 kk jaksoissa. Isäntäperheet ovat kokeneet ulkomaisen vaihto-oppilaan erittäin rikastuttavaksi kokemukseksi kielitaidon ja kansainvälisen verkostoitumisen kannalta.

Ulkomaille vaihto-oppilaaksi voi hakea vapaamuotoisella kirjeellä (s-posti) klubin nuorisovaihtoasiamiehelle (eero.markkinen@emteho.fi). Seuraava haku päättyy syyskuun lopussa 2019.

Nuorisovaihtoasiamiehenämme kaudella 2019-2020 toimii Eero Markkinen puhelin 050-5947348, avustajanaan ex-vaihto-oppilas Heta Holm, puhelin 044-2571933.

Tervetuloa vaihto-oppilaaksi tai isäntäperheeksi. Katso lisää Rotaryn nuorisovaihdosta   http://www.ryefinland.com/ .