Siirry sisältöön

Nuorisovaihto

Kuopion rotaryklubin nuorisovaihdosta:

Kuopion rotaryklubilla on Kuopion vanhimpana klubina pitkät perinteet nuorisovaihdossa. Klubin ikä ei ole tässä asiassa rasite, päin vastoin. Klubimme on hyvin aktiivinen nuorisovaihdossaan.

Kuopion Rotaryklubilla on joka vuosi sekä tänne kustannettu nuori, että meiltä kohdemaahan lähtijä, edellyttäen, että sopiva nuori lähtijä löytyy.

Rotaryn nuorisovaihto on tunnettu edullisuudestaan ja korkeasta turvallisuustasostaan.  Vaihto-oppilaille ja isäntäperheille järjestetään monipuolinen koulutus, valmennus ja palautteen antaminen.

Lähetettyjen nuorten kohdemaat ovat olleet ympäri maailmaa, esimerkiksi Australia, USA, Brasilia, Kanada, Meksiko, Ranska, Saksa, jne.

Meillä oli viimeksi v. 2019-2020 yksi Ranskasta tullut vaihto-oppilas ja yksi nuori vaihdossa Ranskassa.  Koronapandemian vuoksi v. 2020 vaihto-oppilaslähdöt ja -saapumiset peruttiin ja siirrettiin vuodelle 2021.

Vaihto-oppilaat asuvat isäntäperheissä n. 3-6 kk jaksoissa. Isäntäperheet ovat kokeneet ulkomaisen vaihto-oppilaan erittäin rikastuttavaksi kokemukseksi kielitaidon ja kansainvälisen verkostoitumisen kannalta.

Kannattaa harkita myös lyhyempiä kesävaihto- ja/tai leirivaihto-ohjelmia, ne ovat erinomaisia mahdollisuuksia kansainvälisen kokemuksen hankkimiseksi edullisesti. Niihin haku tulisi tehdä mielellään jo lokakuussa, lähettämällä vapaamuotoinen lyhyt s-postikirje klubin nuorisovaihtoasiamiehelle.

Ulkomaille vaihto-oppilaaksi voi hakea vapaamuotoisella kirjeellä (s-posti) klubin nuorisovaihtoasiamiehelle (eero.markkinen@emteho.fi). Seuraava haku päättyy syyskuun lopussa 2020.

Nuorisovaihtoasiamiehenämme kaudella 2020-2021 toimii Eero Markkinen puhelin 050-5947348, avustajanaan ex-vaihto-oppilas Heta Holm, puhelin 044-2571933.

Tervetuloa vaihto-oppilaaksi tai isäntäperheeksi. Katso lisää Rotaryn nuorisovaihdosta   http://www.ryefinland.com/ .